Drumband

De drumband is een zelfstandig onderdeel van onze vereniging. Ze treden regelmatig op tijdens festivals en op concoursen, maar zijn natuurlijk ook erbij als de harmonie op straat rondtrekt.

Drumband

De drumband van de vereniging is opgericht in 1955. Vanaf dat moment hebben de instructeurs, leden en bestuursleden van dit onderdeel al veel weten te behalen. Zo zijn zij in 1990 Nederlands Kampioen geweest in de Ere-divisie.

De laatste jaren is de drumband flink verjongd. Onder leiding van instructeur Jo Meys is hard gewerkt om de jonge leden op te leiden. En met succes! In 2009 is er na lange tijd weer eens  deelgenomen aan een bondsconcours. Met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 23 jaar heeft onze jonge drumband een zeer verdiende eerste prijs gehaald.

Behalve de kwaliteit van de muziek, ligt de nadruk ook op het plezier hebben in het maken van muziek. Hiervoor wordt bijvoorbeeld de muziekkeuze afgestemd op de jonge drumband. Ook worden diverse showelementen toegevoegd aan de stilstaande en marcherende optredens. Dit heeft al geleid tot enkele zeer geslaagde zomerconcerten waarbij de drumband onder andere top40-nummers speelde zoals A night like this, Wavin’ flag en Hello!

Het enthousiasme binnen de groep werd ook door anderen opgemerkt, wat in 2011 leidde tot een nieuw hoogtepunt. De drumband werd uitgenodigd om aan de Queensparade in Beek deel te nemen. Voor het eerst werd een show ingestudeerd om aan deze taptoe deel te nemen. Tot verbazing van de vele toeschouwers leverde de jonge drumband ook daar weer een topprestatie. Op onze website zijn delen hiervan te zien onder de sectie video's.

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang voor het promsconcert. Ter ere van het 145-jarig jubileum van de vereniging wordt dit op 15 oktober gehouden in de Hanenhof. Weer iets heel anders voor de drumband, maar we beloven dat we er opnieuw een show van maken, waar nog lang over gesproken wordt.

De opleiding wordt gegeven in de muziekschool. Hier leren de nieuwe leden de basisvaardigheden van onder andere het trommelen. Dit gedeelte van de drumband is heel relevant, omdat hier specifiek aan de techniek en aan het noten lezen gewerkt wordt.

Uiteraard is de drumband er ook altijd bij wanneer de vereniging de straat op gaat. De leiding ligt dan in handen van Tamboer-Maître Jo Steskens. Alle drumbandleden lopen op straat mee.

Geïnteresseerden kunnen altijd binnenlopen tijdens de repetities op dinsdag. Er zijn altijd trommels vrij voor nieuwe leden. Iedere dinsdagavond repeteert de drumband van 20.00 - 21.30 uur in het Hubertushuis in Oud-Geleen.

Lid worden?

De drumband is altijd op zoek naar leden. Als je nog geen ervaring hebt kun je les krijgen via de vereniging. Wil je lid worden, kom dan kijken op dinsdag tussen 20.00 en 21.30 uur in het Hubertushuis!