Jeugdorkest

Het jeugdorkest is een tussenstap tussen les en het harmonieorkest. In het jeugdorkest leer je samenspelen en er worden leuke concerten gegeven. Na een tijdje in het jeugdorkest ben je klaar om bij het harmonieorkest te komen.

Jeugdorkest

In 1995 is de vereniging uitgebreid met een jeugdorkest. Hierin spelen leerlingen van het harmonie-orkest en de drumband, versterkt door enkele ervaren leden. Het jeugdorkest heeft een belangrijke functie binnen de vereniging, namelijk jonge leden opleiden voor het harmonie-orkest. In het jeugdorkest krijgt de jeugd al ervaring in het spelen met elkaar en het luisteren naar elkaar. Zo hebben ze een betere voorbereiding als ze later in het harmonie-orkest komen. Daarnaast is het jeugdorkest een grote stimulans in het blijven spelen. Het is er gezellig en de jeugd heeft al bekenden bij de vereniging, wat de overstap naar de 'grote harmonie' niet zo groot maakt.

Leuke activiteiten

Naast de optredens heeft het jeugdorkest nog meer activiteiten. Eens per jaar is de RieGelRans-dag, waar de jeugdorkesten van Riethoven, Geleen en Ransdaal samen komen om een dag lang samen te oefenen als play-inn orkest en 's avonds een spetterende uitvoering te geven.

Deze dag is niet alleen heel leerzaam, het is er vooral gezellig. Elk jaar opnieuw is het voor de verenigingen een soort reunie om het ander orkest weer te zien en te spreken.

En meer...

Ook is het jeugdorkest regelmatig op kamp geweest, samen met alle andere leden van de vereniging onder de 16 jaar. Het kamp is altijd erg gezellig en de leden zijn altijd een hechte groep waarin niet alleen muziek centraal staat, maar ook veel plezier. Vooral de lol in het samen muziek maken draagt bij tot een beter korps en meer jeugd die langer bij de vereniging blijft. En dit is zeker belangrijk, want zoals altijd gezegd wordt:

De jeugd heeft de toekomst!

Het jeugdorkest staat op dit moment onder leiding van Julia de Leuw.

Heb je interesse om lid te worden van onze vereniging? Ga dan snel naar de lid worden pagina of loop eens binnen tijdens een repetitie op vrijdag tussen 18.45 en 19.45 uur in het repetitielokaal in het Hubertushuis.

Lid worden?

Het jeugdorkest kan altijd leden gebruiken. Als leerling begin je met een instrument te spelen en kun je al snel in het jeugdorkest instromen. Ook beginnen met een klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, fluit of ander instrument? Neem dan contact op!