Majoretten

De majoretten lopen voorop als de harmonie op straat rondtrekt. Maar naast het twirlen op straat doen de majoretten ook mee aan concoursen. Dit kan als groep zijn, maar ook een solo optreden.

Majoretten

Naast de musicerende leden, beschikt de harmonie ook over een groep meisjes die de twirling-sport beoefenen. De majorettegroep kan opgesplitst worden in de onderstaande subgroepen:

• Majoretten (leeftijd vanaf circa 12 jaar)
  • Miniretten (leeftijd vanaf circa 4 jaar)

Regelmatig nemen de groepen deel aan bondsconcoursen, aan festivals in de omgeving en aan solistenconcoursen; zij staan daarbij onder leiding van Susanne Vaassen

De shows die zij bij een dergelijk concours opvoeren, zijn twirlend en dansend van karakter, op eigentijdse muziek.

Naast het uitvoeren van de shows, zijn de majorettes ook op straat voor de drumband en de harmonie te zien, wanneer de vereniging moet uittrekken. Leidinggevende is in dat geval de miss-majorette Jenny Vaassen

De afdeling van het bestuur, die de zaken bij de majoretten regelt, ook wel de damesbegeleiding genoemd, bestaat uit Anny Petitjean, Shirley Dieteren en Claudia Smits.

De repetitie tijden zijn in verschillende groepen op dinsdagavond van 18.00 - 21.00 uur in de gymzaal van BSO De Blinker aan de Rijksweg Noord te Geleen.

Tijdens een voorbereiding van een concours, worden er extra repetities ingepland, meestal vinden deze op de zaterdagochtend plaats, tenzij er op een andere dag in een grote sporthal getraind kan worden.

Voel jij er wat voor om dansen met twirling te combineren? Kom dan eens op een dinsdagavond een kijkje nemen!

Lid worden?

De majoretten zijn altijd op zoek naar leden. Als je nog geen ervaring hebt kun je les krijgen via de vereniging. Wil je lid worden, kom dan kijken op dinsdag tussen 18.15 en 21.00 uur in de gymzaal van BSO de Blinker, of neem contact op!