MusicKids Kluis

Meegedaan aan het MusicKids project op BS de Kluis? Wil je meer informatie over onze vereniging? Lees dan hier alles!

MusicKids Kluis

Afgelopen maanden (voorjaar 2018) heeft op BS de Kluis het MusicKids project plaatsgevonden in groep 6. Tijdens deze muzieklessen hebben de leerlingen op klarinet en trompet wekelijks muziekles gehad onder schooltijd.

Het project is een initiatief van de Geleense Harmonieën, waar deze vereniging deel van uitmaakt. Graag stellen we ons even aan je voor!

De vereniging

Harmonie St. Cecilia 1866 is de oudste van de drie harmonieën van Geleen. Opgericht in 1866 en recent dus het 150 jarig bestaan gevierd is onze harmonie nog steeds springlevend en heeft op dit moment ongeveer 120 leden! De vereniging draait op vele vrijwilligers en bestaat uit verschillende geledingen: harmonieorkestdrumbandmajoretten en een jeugdorkest. Daarnaast treden verschillende muzikanten nog tijdens de carnavalsperiode op als de Hofkapel.

Muziekles

Als je muziek wilt maken bij onze vereniging, dan krijg je natuurlijk een opleiding. De keuze voor het instrument is in principe vrij, maar wel op basis van beschikbaarheid en natuurlijk wordt er in overleg gekeken welk instrument goed bij je past.

Je krijgt een instrument van de vereniging in bruikleen. Op dit instrument krijg je elke week muziekles. Deze les is een privé les, dus 1 op 1 met een docent. De dag en het moment van de les wordt dus ook afgestemd met de docent, waardoor dit altijd wel in te passen is. De lessen vinden plaats in ons leslokaal in het Hubertushuis. Alle docenten zijn gediplomeerd. Tijdens de lessen is het mogelijk om HAFA diploma's te behalen.

Jeugdorkest

Na ongeveer een jaar les kan er (afhankelijk van het niveau) worden meegespeeld in het jeugdorkest. Het jeugdorkest repeteert elke vrijdag van 18.45 uur tot 19.45 uur in het repetitielokaal en staat onder leiding van Julia de Leuw (één van de twee docenten die ook de muzieklessen op school heeft gegeven). Uiteindelijk zul je instromen in het harmonieorkest.

Meer dan alleen muziek

Bij de harmonie maken we natuurlijk graag muziek, maar daar blijft het niet bij! Naast de lessen, repetities en optredens worden er verschillende leuke (jeugd-)activiteiten georganiseerd, zoals een jeugdkamp, familiedag, Ceciliafeest etcetera. Dit maakt het lidmaatschap van de vereniging nóg leuker!

Kosten

Lidmaatschap bij harmonie kost € 11,50 per maand voor leden jonger dan 21. Er is een reductieregeling vanaf het 3e lid van één gezin. Muziekles kost € 20,50 per maand voor leden onder de 21 jaar. In ruil hiervoor krijg je dus een instrument in bruikleen, wordt het onderhoud van het instrument betaald, krijg je muziekles en repetities en later krijg je ook een uniform in bruikleen.

Meer weten?

Kom gerust eens kijken op een repetitie! Het jeugdorkest repeteert elke vrijdag van 18.45 tot 19.45 uur. Aansluitend repeteert het harmonieorkest van 20.00 tot 22.00 uur. De drumband repeteert elke dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur. Alle repetities vinden plaats in ons eigen repetitielokaal in het Hubertushuis. Ingang via de zijkant (via de parkeerplaats), dan de trap op en bovenaan naar rechts. Neem altijd even contact op voor je komt kijken, dan zorgen we ervoor dat er iemand aanwezig is die je vragen kan beantwoorden en dat voorkomt dat je voor een gesloten deur staat als er vakantie is.

Wil je meer weten, dan neem even contact op via het belangstellingsformulier, of via het contactformulier. Wil je lid worden? Dan download het aanmeldingsformulier!

Bellen kan natuurlijk ook: 06-51444360!

Belangstelling?

Heb je interesse om lid te worden van onze vereniging, wil je gewoon eens komen kijken op een repetitie of wil je een gratis proefles? Vul dan ons belangstellingsformulier in! We nemen dan contact op.