Blokfluitles

Blokfluit is een gemakkelijk instrument om mee te beginnen als je kennis wilt maken met muziek. Het is goedkoop in aanschaf en makkelijk te bespelen. Na enkele weken kun je liedjes spelen!

Blokfluitles

Sinds 2010 organiseert de harmonie ook blokfluitlessen op BS de Driesprong in Geleen. De lessen worden gegeven op de basisschool, in de pauze of aansluitend aan de lestijden, door een gediplomeerde docent(e). Leerlingen van de basisschool, maar ook leerlingen van andere basisscholen kunnen zich aanmelden om aan de wekelijkse lessen deel te nemen. De lessen zijn in een groep.

Tijdens de voorspeelmiddag treden de leerlingen van de blokfluitles op om te laten horen wat ze al hebben geleerd. Ze hebben dan pas 3 maanden les, maar het klinkt al prima! Aan het einde van het seizoen, vlak voor de zomervakantie, zullen de blokfluiters dan nog een concert geven samen met het jeugdorkest en het harmonieorkest. Ze staan dan onder leiding van de dirigent van het harmonieorkest en met al die andere instrumenten erbij is dat toch wel erg spannend! 

Na een jaar blokfluitles kunnen de leerlingen kiezen om verder te gaan op een 'echt' instrument, zoals een klarinet, saxofoon, trompet of dwarsfluit. Door het jaar blokfluitles hebben ze al leren noten lezen en kunnen ze sneller dit instrument leren bespelen.

Blokfluitles krijgen?

Wil je ook blokfluitles krijgen? Aanmelden kan normaliter alleen aan het begin van het schooljaar. Heb je interesse, neem dan contact op!

© 2001-2018 Deviation Media Solutions  | Privacy Policy