Muziek maken is stoer

GELEEN - Dom om bij de harmonie te zitten? 'Echt niet!' vinden de leden van harmonie St. Cecilia 1866 uit Geleen. De harmonie is hip en muziek maken is stoer!

En dat dit zo is blijkt wel uit de drumband, welke bestaat uit ruim 15 jeugdige leden. Stoere jongens die muziek maken als hun hobby hebben gekozen. Maar ook als op zaterdagmiddag het jeugdorkest repeteert laat de jeugd de computer even met rust en komen ze naar het Hubertushuis in Oud-Geleen om gezellig samen muziek te maken. Want, niet alleen muziek maken is leuk, de gezelligheid en het gegiebel tussendoor is nog veel leuker!

Maar niet alleen de repetities zijn gezellig en leuk, de uitvoeringen zijn natuurlijk de momenten waar het om gaat! "Veel jeugd denkt dat we alleen op straat lopen in van die ape-pakjes, maar het zijn juist de concerten die vet ruig zijn!". Zo heeft de harmonie in maart 2007 een groot galaconcert gegeven in de hanehof, waar het achter de schermen voor de leden soms best spannend was. In de kleedkamer wachten tot de zaal vol is en dan knallen…

In 2009 vindt dit themaconcert in de hanehof een vervolg, maar ook in 2008 is een iets kleiner themaconcert gepland. Op 27 april vindt er namelijk in de ontmoetingskerk een concert plaats met als thema: DANSEN MET CECILIA!

Maar voordat dit concert plaats vindt, is er eerst op zondag 9 maart nog de jaarlijkse voorspeelmiddag. Tijdens deze middag kunnen de jeugdleden laten horen wat ze hebben geleerd het afgelopen jaar. "Dus écht spannend, want dan sta je helemaal alleen op het podium!". Ook het jeugdorkest onder leiding van Inge Alberti zal hier optreden. Tevens is er tijdens deze middag extra aandacht voor geïnteresseerde nieuwe leden, waar zij kennis kunnen maken met de vereniging.

Kom dus zondag 9 maart, om 14.00 uur naar het Hubertushuis in Geleen om eens te kijken naar wat de harmonie inhoudt. Want muziek maken is stoer!

Meer info: www.harmoniegeleen.nl

Related Files

Gerelateerd nieuws

De voorzitter vertelt

Een leuk stuk stond deze week in de MijnGazet. Onze voorzitter vertelt… onder andere over ons mooie Theaterconcert van 2 december. Lees het stuk hier!

Lees meer »