Gezamenlijk concert Geleense harmonieën

Op zondag 21 maart zullen de Geleense harmonieën St. Augustinus en St. Cecilia 1866 een gezamelijk concert ten gehore brengen. Dit concert zal plaatsvinden in het Hubertushuis in Oud-Geleen en begint om 19.00 uur.

Een gezamenlijk concert tussen de twee Geleense harmonieën, dat vroeger elk jaar plaats vond tijdens de trio-concerten is een van de gevolgen van de nauwere band die de drie verenigingen uit Geleen met elkaar hebben gekregen. Zoals bekend is de Stichting Geleense Harmonieën opgericht waarin de samenwerking tussen de drie Geleense verenigingen een formele vorm heeft gekregen. Uitwisseling van muzikanten vindt tegenwoordig op regelmatige basis plaats als een vereniging bijvoorbeeld wegens vakantie te weinig leden bij elkaar krijgt om een verplichting te voldoen. Een gezamenlijk concert van twee van de drie harmonieën van Geleen is ook één van de voorbeelden van meer onderling contact.

Het concert is voor St. Augustinus een voorbereiding op het concours waaraan zij gaan deelnemen. Voor ons zelf is het concert weer een mogelijkheid om eens niet alleen lichte muziek te spelen maar ook weer een echt harmoniewerk op de pupitre van de leden te zetten.

Dat het een zwaar concert gaat worden hoeft u niet te vrezen. De afwisseling van repertoire zal er zeker zijn en de combinatie van de twee harmonieën tijdens één concert is toch zeker de moeite waard om in Geleen te bezoeken.

Zondag 21 maart
19.00 uur
Hubertushuis Geleen

Related Files

Gerelateerd nieuws

Limburgs Kampioen

Afgelopen zondag nam onze majorettengroep deel aan de Limburgse kampioenschappen te Brunssum. Een spannende dag voor de dames die maandenlang hard hebben getraind om een

Lees meer »

De voorzitter vertelt

Een leuk stuk stond deze week in de MijnGazet. Onze voorzitter vertelt… onder andere over ons mooie Theaterconcert van 2 december. Lees het stuk hier!

Lees meer »