Majoretten geslaagd voor fase 1

Zaterdag 5 oktober 2014 zijn 11 dames van onze majorettegroep begonnen aan de fase 1 opleiding. Deze cursus werd georganiseerd door de L.B.T. De lessen bestonden uit 20 uur dansles (klassiek, streetdance en balkandans) en 20 uur batonles.

Tijdens de batonlessen leerden ze 6 combinaties van dans met baton. Daarnaast kwamen ook nog de gewone technieken zoals fullhands, fingertwirl, aerials en rolls aan bod.

Ze kregen ook theorie van het vak muziek. Ze leerden meer over verschillende muziekstijlen en er werd aandacht besteedt aan welk genre de muziek had en wat voor bewegingen je hierop wel en niet kon maken en wat voor een gevoel de muziek bij je opriep.
Tijdens de danslessen was het zeer belangrijk dat een goede basis gelegd werd. Die basis werd gelegd met technieken uit het klassiek ballet.
De fase 1 opleiding is de eerste stap binnen de opleiding voor majorettes en twirlers. Hierna kunnen nog 4 stappen gezet worden. Je leert stapsgewijs veel dans en twirltechnieken waardoor je van beginner naar gevorderd niveau groeit.
Zaterdag 7 februari was het examen in CC Don Bosco te Heel. Om 8.30 stonden onze dames te popelen om te beginnen met klassiek ballet, streetdance en balkandans. Na een welverdiende pauze begon ‘s middags het examen baton. Toen alle examenkandidaten waren geweest werden alle punten bij elkaar geteld.
Na een lange en zenuwslopende dag was het resultaat bekend.
10 dames geslaagd: Jenny, Maud, Iris, Bente, Meike, Sophie, Mathilda, Yvette, Stephanie, Minou, proficiat met het behaalde resultaat!

Gerelateerd nieuws