Start innovatieve cursus muziek maken

Sinds enkele jaren wordt er blokfluitles gegeven op BS de Driesprong. Deze blokfluitles is onderdeel van onze ledenwerving, want we bieden de blokfluiters jaarlijks een proefles aan op klarinet, trompet en dwarsfluit. Afgelopen jaar heeft dat maar liefst 6 (!!) nieuwe leerlingen opgeleverd! 

Op BS de Kluis gaan we dit jaar een pilot draaien met een nieuw soort cursus: INTRODUCTIE-CURSUS MUZIEK MAKEN. Deze cursus bestaat uit 20 lessen, gegeven door Julia de Leuw (dirigente jeugdorkest). Tijdens de cursus leren de kinderen de basis van muziek maken, zoals ritmiek en noten lezen. 

De cursus maakt ook gebruik van een Clarineo. Een vrolijk gekleurd en opgewekt klinkend blaasinstrument. Het is eigenlijk een soort ‘kunstof klarinet’. Veel hipper dan een blokfluit! Na de cursus van 20 lessen kunnen de kinderen nog een vervolgcursus volgen op Clarineo of doorstromen naar trompet, klarinet, dwarsfluit, saxofoon of slagwerk!

Meer informatie: http://harmoniegeleen.nl/clarineo

Gerelateerd nieuws