Oudste harmonie van Geleen start orkest voor senioren

In het Bourgondische zuiden wordt nog volop muziek gemaakt. Of dat nu een fanfare, harmonie-orkest, kapel of zaate hèrmenie is, muziek hoort erbij. Muziek maken is gezond, het houdt je fit en helpt in het maken of houden van verbinding met mensen in jouw buurt of regio.

Veel mensen leren gedurende hun leven een instrument bespelen en zijn vaak een periode lid van een muziekvereniging.

Toch komt er voor veel muzikanten een moment waarop zij niet meer kunnen of willen meespelen in een (harmonie-)orkest. Dit kan om velerlei redenen zijn, variërend van ‘het kost te veel tijd’, tot ‘het is te lastig’.

Harmonie St. Cecilia 1866 Oud-Geleen onderzoekt op dit moment of er genoeg belangstelling is om een seniorenorkest op te richten. 

Heb je interesse, kijk dan op onze aparte pagina en meld je aan om op de hoogte te blijven!

Gerelateerd nieuws