Harmonie start met uniek muziekorkest voor jeugd: PiMM!

Misschien heb je het al gehoord. Op vrijdag 5 april 2024 start in Geleen het PiMM!-orkest. PiMM! staat voor Plezier in Muziek Maken. Dat is ook het doel van het orkest: kinderen laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Kinderen kunnen vanaf acht jaar meedoen. Verder zijn er geen voorwaarden. Kinderen hoeven geen muziekles te hebben gehad, ze hoeven ook geen noten te kunnen lezen. Oefenen doen we tijdens de repetitie. Het instrument hoeft in het begin niet mee naar huis. Dat kan als ze het later écht leuk vinden.

In het orkest leren de kinderen onder deskundige begeleiding een instrument te bespelen. Ze kunnen in eerste instantie kiezen uit 3 instrumenten: klarinet, trompet of slagwerk. Daarmee houden we het overzichtelijk. Ze leren spelenderwijs noten lezen, tellen, luisteren én samen muziek maken. Als ze muziek maken leuk vinden, kunnen ze na het project ook verder op een ander instrument, zoals saxofoon, dwarsfluit of hoorn.

De repetities zijn een mix van samen oefenen en het geleerde in praktijk brengen door mee te spelen met leuke en voor de kinderen herkenbare YouTube-video’s. Zo werken we toe naar een concert waar de kinderen iedereen voor mogen uitnodigen.

We hoeven de voordelen van muziek maken vast niet meer te vertellen. Eén ding is zeker: je hebt er je hele verdere leven baat bij (sociaal, vrienden, zelfvertrouwen, podiumervaring en noem maar op).

Lees hier alles erover en meld je aan: PiMM Orkest

Gerelateerd nieuws