Een boerenkapel

In 1955 werd zoals bij veel harmonieën een boerenkapel opgericht. het publieksdebuut was tijdens de kermisfeesten. Op 15 januari 1956 werd er een eerste boerenkapellenfestival georganiseerd in het Hubertushuis en op 4 februari 1956 werd de kapel uitgenodigd door de Carnavalsvereniging “Leut om de leut” om in Utrecht op een grootse zitting te spelen in de stadsschouwburg.

Na een aantal zeer actieve jaren gaat de kapel weer in ruste om in 1974 heropgericht te worden met de naam: “Kapel van de harmonie”. In 1977 werd er een naamsverkiezing georganiseerd in het ledenblad “Het Partituurke”. De nieuwe naam van de kapel wordt “De Hazenthalers” en Beiers-Oostenrijkse lederhosen worden aangeschaft voor de kapelleden. In juli 1984 wordt er een zeer succesvol kapellentreffen georganiseerd in de schuur van de familie Vroemen aan de Leursstraat. In de tweede helft van de jaren 80 loopt het animo terug en gaat de kapel weer in ruste.

In 1991 wordt de kapel weer nieuw leven ingeblazen tijdens het Ceciliafeest. Dit maal onder leiding van Jeu Meex en met de naam “De Hasenthaler Muzikanten”. In 1994 is er een optreden in Böblingen waarna nog enkele reizen naar deze zusterstad van Geleen volgen. Op 1 juli 1995 is er weer een succesvol kapellentreffen in de boerderij van Vroemen. De kapel treedt tevens op tijdens diverse zitting van zowel de Uule als de Flaarisse.

In 2009 gaat de kapel weer in ruste. De optredens bij de Flaarisse en de Mansluujzitting worden echter tot op de dag van vandaag gecontinueerd onder de naam “Oud-Gelaender Muzikanten”.

Gerelateerd nieuws

Vaandel vanaf 2011

Het vaandel

Het vaandel is altijd de trots geweest van de vereniging. In de loop van de tijd zijn 4 vaandels van de vereniging gedragen plus een

Lees meer »
Concert in Bad Berleburg

Concertreizen

Vanaf de 70-er jaren zijn vele concertreizen georganiseerd. Genoemd kunnen o.a. worden: Concertreizen naar Böblingen Concertreizen naar Bad Berleburg. De jaarlijkse carnavalsopochten in Eschweiler en diverse

Lees meer »