Drumband in de oude uniformen

Een drumband

In 1955 trekken voor het eerst 5 tamboers mee met het korps. De officiële oprichtingsdatum van de drumband is 8 augustus 1955. De eerste instructeur was Piet Heijnen, de tweede Hans Croes.

De tambourmaitres van de drumband (in volgorde):
Thei Salden – Henk Wolters – Sjoert Mulder – Jean Keulers – Jo Steskens – Walter van de Wall.

In 1984 werd deelgenomen aan een concours, waarbij de 1e prijs met promotie naar de Ere-afdeling werd behaald. In 1985 werd het 30-jarig bestaan gevierd met een eigen drumbandfestival. In 1989 werd tijdens een concours de 1e prijs in de Ere-divisie behaald en werd de drumband tevens Limburgs Kampioen in Maasbracht.

In 1990 nam de drumband deel aan het Nederlands Kampioenschap in Breda, wat werd gewonnen! In 1995 bestond de drumband 40 jaar. De laatste concoursen waren in 1997 (1e prijs in Buchten) en 2010 (1e prijs in Maasbracht).

Drumband onder leiding van Jean Keulers Drumband onder leiding van Sjoerd Mulder

(Gedeelte van de) drumband onder leiding van Jo Steskens

Gerelateerd nieuws

Vaandel vanaf 2011

Het vaandel

Het vaandel is altijd de trots geweest van de vereniging. In de loop van de tijd zijn 4 vaandels van de vereniging gedragen plus een

Lees meer »
Concert in Bad Berleburg

Concertreizen

Vanaf de 70-er jaren zijn vele concertreizen georganiseerd. Genoemd kunnen o.a. worden: Concertreizen naar Böblingen Concertreizen naar Bad Berleburg. De jaarlijkse carnavalsopochten in Eschweiler en diverse

Lees meer »