Toneelvereniging

In 1870 werd er een toneelvereniging opgericht. De oorspronkelijke oprichting was onder de naam Plaisanterie, maar dit werd later een onderdeel van de fanfare. De oorsprong van de toneeloptredens ligt in de optredens tijdens de kermis. Deze optredens waren in de school en vanaf 1892 in het atelier van Ramakers in de Leurstraat.

Vanaf 1901 vonden de optredens plaats in het, speciaal daarvoor gebouwde, Hubertushuis. De toneeluitvoeringen werden veelal rond 1 december gehouden (feest van St. Eligius) en trokken vaak wel 800 tot 1000 toeschouwers!

De toneelafdeling stond in deze tijd onder de bezielende leiding van Alphons Meijs. Een bekende toneelspeler was Harie Dewaide (tevens dikke trom speler).

Gerelateerd nieuws

Vaandel vanaf 2011

Het vaandel

Het vaandel is altijd de trots geweest van de vereniging. In de loop van de tijd zijn 4 vaandels van de vereniging gedragen plus een

Lees meer »
Concert in Bad Berleburg

Concertreizen

Vanaf de 70-er jaren zijn vele concertreizen georganiseerd. Genoemd kunnen o.a. worden: Concertreizen naar Böblingen Concertreizen naar Bad Berleburg. De jaarlijkse carnavalsopochten in Eschweiler en diverse

Lees meer »