Goede resultaten op majorettenconcours

Op zondagmiddag 10 april deden onze majorettes en minirettes mee aan het Solistenconcours voor majorettes in de Rumpenerhal te Brunssum. Voorzien van een grote schare aan fans begonnen zij om 12.15 uur aan de wedstrijden.

Allereerst onze minirettes Iris Dieteren, Bente Smits en Maud Vaassen met hun K3-show, daarna het trio Lena van de Poel, Romy Schins en Jenny Vaassen, gevolgd door soliste Veronique Goossens. Veronique ging vervolgens samen met Romy nog een keer het veld op en als laatste was onze Miss-majorette Patricia Meijer aan de beurt.

Sinds 2011 is het reglement van de concoursen gewijzigd, waardoor de puntentelling ook veranderd is. Men gebruikt nu een gestaffeld beoordelingssysteem, wat wil zeggen dat er met een boven– en onderscore gewerkt wordt per niveau. Behaal je in de basisklasse 60 – 64,96 punten dan krijg je een 2e prijs. Zit je tussen 65 en 69,96 punten dan verdien je een 1e prijs en boven de 70 punten heb je een 1e prijs met promotie. In de middenklasse moet je 75 punten of meer hebben voor promotie naar de topklasse. In totaal kunnen er 100 punten worden gescoord. Heb je meer dan 67 punten dan mag je meedoen aan de Limburgse kampioenschappen.

Op 10 april werden door onze deelnemers de volgende scores behaald:

  • Iris, Bente en Maud Jeugd 1 61,8 2e prijs
  • Lena, Romy en Jenny Jeugd 3 63 2e prijs
  • Veronique Senior Basis A 66 1e prijs
  • Veronique en Romy Senior Basis A 64,4 2e prijs
  • Patricia Senior Basis A 68 1e prijs (deelname aan de Limburgse Kampioenschappen)

Allemaal proficiat met het behaalde resultaat!!

Related Files

Gerelateerd nieuws